logo

Пошук

    Перспективи розвитку STEM-освіти в Україні

    13.04.2023

    12 квітня відбулась широка дискусія стосовно майбутнього STEM-освіти в Україні під загальною назвою «STEM-день». Партнером в організації заходу виступив Український інститут розвитку освіти. Організатор – Український державний центр позашкільної освіти за технічної та медійної підтримки OBOZREVATEL.

    Керівник УІРО Олександр Ворохаєв

    Як зауважив під час відкриття STEM-дня керівник УІРО Олександр Ворохаєв, «STEM-освіта проявляє і буде проявляти себе на полі бою. Сьогодні вона слугує військовим інтересам, а надалі слугуватиме майбутньому нашої держави. Саме природничо- математичні компетентності разом із м’якими навчиками будуть сприяти відбудові України після нашої Перемоги. Вірю, що STEM- компонент посяде чинне місце не лише як компонент шкільної освіти, а і як компонент науково-технічного напряму позашкільної освіти. Архітектура, кібербезпека, штучний інтелект будуть сприяти відродженню України як соборної, суверенної і європейської держави.»

    STEM-освіта на сьогодні є дієвим інструментом формування успішної особистості через розкриття її «сильних» сторін. Крім того, уможливлює ранню професійну визначеність особистості. За допомогою системної реалізації STEM-проєктів вже у 5-6 класах в учнів формується розуміння чим вони реально хочуть займатися, відповідно вибудовується індивідуальна освітня траєкторія, спрямована на формування професійних компетентностей.

    Методистка відділу шкільної освіти УІРО Людмила Лисогор

    Цим та іншим аспектам розвитку STEM приділила увагу у своєму виступі в рамках заходу методистка відділу шкільної освіти УІРО Людмила Лисогор. Задля розбудови держави необхідно створити ефективно функціонуючу STEM-екосистему, в якій позашкільній освіті відводиться функція «містка» між кожною складовою: сім’єю, школою, бібліотеками, науковими центрами, бізнесом, суспільством. Тобто, по суті це може бути національним STEM-осередком. На сьогодні позашкільна освіта має достатню матеріально-технічну базу, яка б допомагала реалізувати STEM при здобуття загальної середньої освіти.

    Начальник сектору освітніх ресурсів УІРО Юрій Демедюк


    Начальник сектору освітніх ресурсів УІРО Юрій Демедюк презентував напрацювання колег-експертів щодо шляхів розвитку STEM-освіти України, анонсував заходи, у тому числі за участі зарубіжних колег, покликані надати нове дихання і поштовх STEM-освіті в Україні.

    Download Best WordPress Themes Free Download
    Download Premium WordPress Themes Free
    Free Download WordPress Themes
    Download WordPress Themes
    udemy course download free
    download redmi firmware
    Download Best WordPress Themes Free Download
    free download udemy course