logo

Пошук

    Звіт за результатами дослідження «Застосування професійного стандарту за професіями «Вчитель початкових класів закладу загальної середньої освіти», «Вчитель закладу загальної середньої освіти», «Вчитель з початкової освіти (з дипломом молодшого спеціаліста)»»

    16.02.2024

    Професійні стандарти є важливими документами, які визначають очікувані норми та критерії професійної діяльності для певних професійних груп. У зв’язку з появою нових методичних рекомендацій Національного агентства кваліфікацій щодо розроблення професійних стандартів постає завдання оновити вже існуючі. Невинятком є й професійний стандарт за професіями «Вчитель початкових класів закладу загальної середньої освіти», «Вчитель закладу загальної середньої освіти», «Вчитель з початкової освіти (з дипломом молодшого спеціаліста)» (далі – професійний стандарт). З моменту його затвердження минуло три роки. Внесення змін в професійний стандарт має ґрунтуватися на потребах і запитах фахівців, які безпосередньо його використовують у професійній діяльності.

    З цією метою, у жовтні 2023 року державна установа «Український інститут розвитку освіти» спільно з Міністерством освіти і науки, Державною службою якості освіти України провели онлайн-опитування серед різних цільових груп педагогічних працівників. Мета опитування полягала у вивченні розуміння педагогічними працівниками змісту, вимог та можливостей застосування під час виконання трудових функцій професійного стандарту.

    В опитуванні взяли участь:

    • керівники закладів загальної середньої освіти (директори, заступники директорів);
    • педагогічні працівники закладів загальної середньої освіти (вчителі початкових класів, вчителі-предметники, інші категорії педагогічних працівників);
    • фахівці центрів професійного розвитку педагогічних працівників (далі – фахівці центрів).

    Подана інформація може бути основою для розроблення рекомендацій щодо оптимізації застосування професійного стандарту вчителя в практичній діяльності педагогічних працівників. Пропонований звіт буде цінним інструментом для політиків у галузі освіти, розробників професійних стандартів, управлінців інституцій, пов’язаних з освітою, педагогів та дослідників, які зацікавлені у підвищенні якості освіти через ефективне впровадження професійних стандартів.

    Завантажити звіт за посиланням.

    Переглянути звіт

    Free Download WordPress Themes
    Premium WordPress Themes Download
    Download WordPress Themes Free
    Download WordPress Themes Free
    free online course
    download redmi firmware
    Download WordPress Themes
    udemy paid course free download