logo

Пошук

    День Соборності України

    22.01.2024

    22 січня Україна відзначає День Соборності, присвячений річниці підписання Акту об’єднання Української Народної Республіки та Західноукраїнської Народної Республіки.  

    У цей день в 1919 році на Софійській площі Києва було урочисто оголошено універсал Директорії, що проголосив створення єдиної і незалежної Української Народної Республіки (УНР). У ньому, зокрема зазначалося: «Віднині воєдино зливаються століттями відірвані одна від одної частини єдиної України… Здійснилися віковічні мрії, якими жили і за які вмирали кращі сини України. Віднині є єдина незалежна Українська Народна Республіка…»

     21 січня 1990 року, в переддень дня Соборності, в Україні відбулася одна з найбільш масових акцій – «живий ланцюг» як символ єдності усіх українських земель. Більше 450 тисяч людей, узявшись за руки, створили ланцюг від Івано-Франківська через Львів і до Києва. Тоді на акцію з’їхалися представники з усіх регіонів України, зокрема із східних Донецької і Луганської областей. Цей «живий ланцюг» став одним зі свідчень того, що українці прагнули жити в єдиній соборній Україні. 

    Більше про ці події дізнайтеся на уроці історії України Всеукраїнської школи онлайн https://bit.ly/3Sbo6Ij
    Download WordPress Themes
    Download WordPress Themes Free
    Download WordPress Themes Free
    Download Nulled WordPress Themes
    online free course
    download lava firmware
    Download WordPress Themes
    free online course