logo

Пошук

    Рекомендації дощо використання модифікованих програм вивчення української мови в 5-11 класах ЗЗСО

    22.09.2023

    Починаючи з 2014 року, не всі українські учні мають рівний доступ до освітніх послуг, зокрема йдеться про тимчасово окуповані території. З 2022 року кількість учнів, які не охоплені українською системою освіти, різко збільшилася (через вимушену міграцію, окупацію чи інші обставини). Для комфортного повернення цих учнів в український освітній процес може бути ухвалене рішення про прискорене вивчення української мови.

    Робочою групою, створеною державною установою «Український інститут розвитку освіти», розроблено рекомендації щодо використання модифікованих програм вивчення української мови в 5-11 класах закладів загальної середньої освіти.

    Запропоновані рекомендації адресовані тим учням, які пропустили навчання або навчалися не за українськими освітніми програмами тривалий період (понад 6 місяців). Ці рекомендації тимчасові й мають на меті зменшити освітні втрати учнів, зважаючи на обмеженість часу на освоєння навчального матеріалу.

    Робоча група: Олена Котусенко, Ольга Крижанівська, Людмила Кричун, Ірина Круть, Валентина Новосьолова, Анастасія Онатій, Юлія Романенко.

    Лист МОН https://bit.ly/3PPsQn4

    Переглянути лист МОН

    Рекомендації щодо використання модифікованих програм вивчення української мови в 5-11 класах закладів загальної середньої освіти https://bit.ly/3rkJH7N

    Переглянути рекомендації щодо використання модифікованих програм вивчення української мови в 5-11 класах

    Рекомендації щодо скорочення програми для 5-11 класів https://bit.ly/45Szz57

    Переглянути рекомендації щодо скорочення програми для 5-11 класів

    Також розроблені скорочені програми з української літератури, історії України й географії (5-11 класи), які зараз на погоджені в Міністерстві освіти і науки України. Зустрічайте вже скоро.

    Free Download WordPress Themes
    Download Best WordPress Themes Free Download
    Download WordPress Themes
    Premium WordPress Themes Download
    online free course
    download karbonn firmware
    Download Premium WordPress Themes Free
    online free course