logo

Пошук

    Всеукраїнський круглий стіл «Особливості просвітницької роботи в закладах освіти щодо запобігання захворюванню на туберкульоз: реалії та перспективи»

    05.06.2023

    Сьогодення внесло корективи в життя кожного українця та незмінним лишилося те, що питання збереження та зміцнення здоров’я дітей – неймовірно актуальне.

    2 червня 2023 року відбувся Всеукраїнський круглий стіл «Особливості просвітницької роботи в закладах освіти щодо запобігання захворюванню на туберкульоз: реалії та перспективи», присвячений Міжнародному Дню захисту дітей і Всесвітньому Дню батьків. Захід проводився БО «TBPeopleUkraine» завдяки підтримці, наданій Агентством США з міжнародного розвитку (USAID) шляхом фінансування проекту «Підтримка зусиль у протидії туберкульозу в Україні», що виконується міжнародною організацією PATH.

    У фокусі уваги представників різних інституцій були актуальні проблеми просвітницької роботи щодо запобігання захворюванню на туберкульоз та подолання соціально-психологічних наслідків, надання психолого-педагогічної підтримки всім учасникам освітнього процесу в умовах війни.

    Мета проведення круглого столу – пошук ефективних шляхів профілактики захворювання на туберкульоз через просвітницьку роботу з учасниками освітнього процесу на різних рівнях освіти; популяризація ресурсного забезпечення інноваційних педагогічних технологій просвітницької роботи; обмін досвідом, визначення ефективних механізмів міжсекторальної взаємодії; психологічний супровід учасників освітнього процесу; питання розвитку професійних компетентностей педагогічних працівників.

    У круглому столі взяв участь генеральний директор директорату дошкільної, шкільної, позашкільної та інклюзивної освіти Міністерства освіти і науки України Олег Єресько, який наголосив на важливості питання просвітницької роботи з проблеми запобігання туберкульозу, та ознайомив учасників з тим рівнем підтримки, яке надає міністерство цьому напряму.

    Ключові пріоритети в просвітницькій роботі щодо профілактики туберкульозу визначила представниця завідувач відділу координації програм діагностики та лікування туберкульозу державної установи «Центр громадського здоров’я України», Міністерства охорони здоров’я Яна Сергіївна Терлеєва.

    Питання удосконалення просвітницької роботи як складової національної відповіді на туберкульоз в Україні представила заступниця директора проєкту «Підтримка зусиль з подолання туберкульозу в Україні», РАТН – Ольга Павлова.

    Голова правління БО «TBPeopleUkraine» Ольга Клименко долучилась онлайн з повідомленням про значущість просвітницької
    роботи щодо запобігання захворюванню на туберкульоз
    Сучасним дизайном просвітницької роботи в системі освіти України, зокрема дошкільного і шкільного компонентів поділилася начальник відділу дошкільної освіти Міністерства освіти і науки України Світлана Нерянова.

    Про безперервність просвітницької роботи, інноваційний підходи та новий суспільний вимір був виступ керівника Українського інституту розвитку освіти Олександра Ворохаєва.

    Презентацію освітнього інструментарію, який стане помічником для кожного педагога провела кандидат педагогічних наук, доцент, начальник відділу дошкільної освіти Українського інституту розвитку освіти Ольга Косенчук, представила навчально-методичний посібник «Особливості просвітницької роботи щодо запобігання захворюванню на туберкульоз та подолання соціально-психологічних наслідків: методичні рекомендації для педагогічних працівників закладів дошкільної та загальної середньої освіти».

    Переглянути посібник

    Представлення книги «Стань дослідником туберкульозу» та серії мультфільмів для дітей провела авторка Катерина Павлова, психологиня, експертка з емоційного інтелекту.

    Психологічну складову просвітницької роботи щодо запобігання захворюванню на туберкульоз та подолання соціально-психологічних наслідків представила кандидат психологічних наук, доцент, дослідник університету Парми Італія Наталя Тарнавська.
    Особливості підготовки педагогів до просвітницької діяльності щодо запобігання захворюванню на туберкульоз та подолання соціально-психологічних наслідків в системі післядипломної освіти розкрила ректор Донецького обласного інституту післядипломної педагогічної освіти, кандидат педагогічних наук, доцент Юлія Бурцева.

    Організацію підготовки студентів до здійснення просвітницької роботи презентувала доктор педагогічних наук, професор, завідувач кафедри теорії та методики початкової освіти Кам’янець-Подільського національного університету імені Івана Огієнка Наталія Бахмат.

    Питання організації просвітницької роботи в системі освіти щодо запобігання захворюванню на туберкульоз у дистанційному та змішаному форматах проаналізувала, кандидат педагогічних наук, доцент, професор кафедри публічного управління і проектного менеджменту Навчально-наукового інституту менеджменту та психології Державного закладу вищої освіти «Університет менеджменту освіти» НАПН України, викладач кафедри дидактики, шкільної освіти та педевтології Люблінського університету іменні Іонна Павла ІІ, експерт міжнародного освітнього проєкту «Biblioteka dla wczystkich. Różni. Równi. Ważni» Оксана Дубініна.

    Про перспективи медійної підтримки цього актуального напряму просвітницької роботи інформувала начальник відділу інформаційно-комунікаційних та цифрових технологій КНП «Освітня агенція міста Києва» Христина Ковкрак.

    По завершені роботи круглого столу учасники обмінялися ідеями, обговорили деталі міжсекторальної взаємодії, прийняли резолюцію, реалізація якої сприятиме покращенню просвітницької роботи в закладах освіти щодо запобігання захворюванню на туберкульоз та подолання соціально-психологічних наслідків.

    Download WordPress Themes Free
    Download WordPress Themes Free
    Download Nulled WordPress Themes
    Download WordPress Themes Free
    free download udemy paid course
    download mobile firmware
    Download Best WordPress Themes Free Download
    online free course