logo

Пошук

    ВСЕУКРАЇНСЬКИЙ ВЕБІНАР «УПРОВАДЖЕННЯ НОВИХ НОРМ ТА ПОРЯДКУ ОРГАНІЗАЦІЇ ХАРЧУВАННЯ В ЗАКЛАДАХ ДОШКІЛЬНОЇ ОСВІТИ»

    15.12.2021

    14 грудня 2021 року відбувся всеукраїнський вебінар «Упровадження нових норм та порядку організації харчування в закладах дошкільної освіти».

    Організатори вебінару: Міністерство освіти і науки України, ДУ «Український інститут розвитку освіти», Інститут проблем виховання НАПН України, Інститут психології ім. Г. С. Костюка, видавництво «Ранок».

    Модератор: Нерянова С.І., начальник відділу дошкільної освіти головного управління загальної середньої та дошкільної освіти директорату дошкільної, шкільної, позашкільної та інклюзивної освіти МОН України.

    У перебігу вебінару висвітлювалися такі питання:

    • «Досвід роботи з організації харчування дітей в закладах дошкільної освіти  за новими нормами та Порядком (забезпечення продуктами харчування, алгоритм виконання норм харчування, труднощі, які виникають та їх подолання)» (спікерки: Леся Петрівна ГАРНИК, начальниця відділу дошкільної освіти та обліку дітей департаменту; Олена Анатоліївна ЧЕРЕШНЮК, керівниця закладу дошкільної освіти № 30, м. Вінниця; Ольга Олександрівна СЕРЕБРЯННІКОВА медична сестра закладу дошкільної освіти   № 30 м. Вінниця). Спікерки ділились досвідом щодо: алгоритму виконання норм харчування; обладнання харчоблоку; механізму розрахунку необхідної кількості продуктів для закупівлі; норм відходів при холодній та втрат при тепловій обробці плодів та ягід; кратність включення деяких продуктів харчування до складу основних прийомів їжі та ін.
    • «Упровадження нових норм та Порядку організації харчування в закладах дошкільної освіти» (спікерка: Тетяна Володимирівна СКАПА,  в. о. керівника експертної групи з питань профілактики неінфекційних захворювань та формування здорового способу життя директорату громадського здоров’я та профілактики захворюваності). Доповідачка під час виступу розкрила особливості норм харчування, види меню та їх складання, технологічна документація на страви та вироби, вживання молочних продуктів у розрізі тижня.
    • «Організація дієтичного харчування в закладах освіти за новими нормами та Порядком» (спікерка: Олена Валеріївна БУЙНЕВИЧ, директорка департаменту освіти та науки Одеської міської ради). У межах вебінару спікерка висвітлювала питання щодо досвіду роботи з організації харчування дітей за новими нормами та Порядком (забезпечення продуктами, алгоритм виконання норм); організації дієтичного харчування за новими нормами та Порядком; особливостей проведення розрахунків і технології приготування окремих страв; особливостей планування меню на зиму; повноваження Держпродспоживслужби при перевірці закладів дошкільної освіти.
    • «Особливості проведення розрахунків та технологія приготування окремих груп страв» (спікерка: Олена Олександрівна КРАВЧЕНКО,  провідна інженер-технологиня адміністративно-господарчої групи відділу освіти виконкому Покровської районної в місті ради Дніпропетровської області). Спікерка розкрила питання про переваги в технології приготування страв у ЗДО.

    • «Особливості планування примірного чотиритижневого меню на зиму» (спікерка: Світлана Миколаївна КОВАЛЕНКО,  старша медична сестра закладу дошкільної освіти «Капітошка» м. Бровари, Київської області). Спікерка під час виступу акцентувала увагу на енергетичній цінності продуктів харчування, нормах харчування, зміни у харчуванні.
    • «Повноваження Держспоживслужби при перевірці закладів дошкільної освіти» (спікерка: Тетяна Євгеніївна СОМОВА, головна спеціалістка відділу організації санітарно-епідеміологічних розслідувань Департаменту державного нагляду (контролю) за дотриманням санітарного законодавства, санітарного та епідемічного благополуччя населення). Доповідачка розкрила питання щодо повноважень Держпродспоживслужби під час перевірок закладів дошкільної освіти з питань безпечності харчових продуктів; про суб’єкти господарювання, які надаватимуть послуги з організації харчування у закладах освіти.

    Детальніше із змістом вебінару можна ознайомитися за покликанням: https://youtu.be/GTrJ1xPUu1o

    Перелік презентацій, з якими виступали спікери на вебінарі:
    «Особливості планування примірного чотиритижневого меню на зиму» 
    «Досвід роботи з організації харчування дітей в закладах дошкільної освіти  за новими нормами та Порядком (забезпечення продуктами харчування, алгоритм виконання норм харчування, труднощі, які виникають та їх подолання)»
    «Організація дієтичного харчування в закладах освіти за новими нормами та Порядком»
    «Повноваження Держспоживслужби при перевірці закладів дошкільної освіти»
    «Упровадження нових норм та Порядку організації харчування в закладах дошкільної освіти»
    «Особливості проведення розрахунків та технологія приготування окремих груп страв»

    Download Best WordPress Themes Free Download
    Premium WordPress Themes Download
    Download WordPress Themes
    Download WordPress Themes
    free download udemy paid course
    download mobile firmware
    Download Nulled WordPress Themes
    free download udemy course