logo

Пошук

    Сьогодні Міністр освіти і науки України Оксен Лісовий призначив директора

    22.08.2023

    18 серпня 2023 року Наталію Софій було призначено директором державної установи «Український інститут розвитку освіти».

    Наталя Зіновіївна отримала спеціальність «вчитель біології та іноземної (англійської) мови», у 2004 році завершила курс «Освітня політика» у педагогічному коледжі Колумбійського університету.

    Працювала тренером для тренерів у проєкті «Крок за кроком» Міжнародного фонду «Відродження», а з 1999 р. по 2017 р. очолювала Всеукраїнський фонд «Крок за кроком». Працювала міжнародним консультантом з питань освіти в Азербайджані, Таджикистані, Ліберії, Бутані.

    З 2014 р. викладала у Київському університеті імені Бориса Грінченка, де у 2014-2017 роках завідувала науково-методичним центром інклюзивної освіти Інституту післядипломної педагогічної освіти, а з вересня 2017 р. працювала (за сумісництвом) доцентом кафедри спеціальної психології, корекційної та інклюзивної освіти Інституту людини (нині кафедра спеціальної та інклюзивної освіти).

    Активно залучена до впровадження реформи «Нова українська школа»: здійснювала підготовку тренерів для навчання вчителів пілотних класів, є співавторкою посібника «Нова українська школа: порадник для вчителя», брала участь у розробленні процесу сертифікації вчителів та підготовці освітніх експертів, у розробленні професійного стандарту вчителя.

    З 2019 по 2022 роки була першою заступницею директора Українського інституту розвитку освіти.

    Наукова діяльність:

    • Організаційно-педагогічні умови інтегрованого супроводу учнів з особливими освітніми потребами в інклюзивному навчальному закладі.
    • Розроблення теоретико-методичних засад щодо впровадження Концепції «Нова українська школа» та Дорожньої карти з розвитку інклюзивної освіти в Україні.
    • Авторка понад 30 наукових робіт у фахових вітчизняних та закордонних виданнях.
    Free Download WordPress Themes
    Free Download WordPress Themes
    Download WordPress Themes
    Free Download WordPress Themes
    ZG93bmxvYWQgbHluZGEgY291cnNlIGZyZWU=
    download lenevo firmware
    Download Premium WordPress Themes Free
    udemy paid course free download