logo

Пошук

    Набув чинності “Порядок проведення апробації навчальної літератури для закладів загальної середньої освіти”

    14.08.2024

    У цьому році набрав чинності абзац 7 частини 4 статті 75 Закону України “Про освіту” , згідно з яким уся навчальна література, що видається за рахунок коштів державного бюджету для використання в освітньому процесі в закладах дошкільної та повної загальної середньої освіти, має пройти обов’язкову апробацію. Про те, як відбуватиметься апробація, можна дізнатися у Порядку проведення апробації навчальної літератури для закладів загальної середньої освіти, який нещодавно був зареєстрований у Міністерстві юстиції. Відповідно до цього порядку, апробація підручників / посібників для закладів загальної середньої освіти (далі – апробація) – це процес дослідження якості підручників / посібників, їх відповідності запитам учасників освітнього процесу з метою вдосконалення. Тобто вчителі, які братимуть участь у процедурі апробації, будуть використовувати підручники в освітньому процесі та надавати зауваження/побажання авторським колективам, які будуть враховуватися видавництвами перед публікацією підручників за держзамовленням. За організацію і проведення апробації буде відповідати Український інститут розвитку освіти. Уся актуальна інформація щодо апробації буде розміщуватися на сайті УІРО на вкладці Апробація. 

    Подання видавцями/авторськими колективами заяв, навчальних матеріалів або їх частин та інших документів до УІРО для участі в апробації має відбутися до 23.08.2024 на адресу info@uied.org.ua. Подання закладами загальної середньої освіти заяв про вибір навчальної літератури, яка буде брати участь у процесі апробації, має відбутися до 29.08.2024.

    З повним графіком проведення апробації навчальної літератури та переліком навчальної літератури для закладів загальної середньої освіти, яка має пройти апробацію у 2024/2025 н.р., можна ознайомитися за покликанням.

    З роз’ясненнями від МОН про те, як відбуватиметься обов’язкова апробація підручників, які друкує держава, можна ознайомитися за покликанням.

    З вимогами до інтерактивного електронного додатка до підручника можна ознайомитися за покликанням.

    У титульному зображенні використано фото George Milton з сайту https://www.pexels.com/

    Premium WordPress Themes Download
    Download Premium WordPress Themes Free
    Free Download WordPress Themes
    Download WordPress Themes
    udemy free download
    download samsung firmware
    Download WordPress Themes
    udemy free download