logo

Пошук

    Освіта для сталого розвитку: переходимо на новий рівень

    11.07.2022

    Державна установа «Український інститут розвитку освіти» (далі – УІРО)  спільно з Міністерством освіти і науки України (МОН) та у партнерстві з видавництвом «Ранок» 7.07.2022 року організували та провели чергову зустріч в рамках Всеукраїнського онлайн марафону « Реалізація змісту Державного стандарту дошкільної освіти в парціальних програмах».

    Модераторка онлайн марафону Ольга Косенчук – к.п.н., доцент, начальниця відділу дошкільної та початкової освіти УІРО презентувала авторок парціальної програми «Дошкільнятам – освіта для сталого розвитку» Наталію Гавриш, докторку педагогічних наук, професорку та Олену Пометун, головну наукову співробітницю інституту педагогіки НАПН України, докторку педагогічних наук, професорку, член-кореспондента НАПН України.

    Під час цієї цікавої та пізнавальної зустрічі авторки поділилися зі слухачами історією створення своєї програми, тим, що, на їхню експертну думку, є головним в освіті для сталого розвитку – а саме формуванню в дітей навичок діяти  в інтересах сталого розвитку себе, країни та світу. Для того, щоб дошкільнята набули цих навичок, авторки програми рекомендують використовувати лонгітюдні проєкти, зміст яких поєднує три складники: соціальний, екологічний та економічний.

    Працівниці відділу дошкільної та початкової освіти УІРО – Оксана Гура, Тетяна Лесіна та Алла Регент провели моніторинг щодо запитань слухачів вебінару. Цікаво, що крім педагогів (вихователів, вузьких спеціалістів, вихователів-методистів та директорів), активними учасниками «теплих» четвергів були батьки. Відповідаючи на запитання учасників, хочемо порадити, щоб досягнути  бажаного результату в освіті, а саме — сталого розвитку, будьте дитині прикладом, зробіть цінності сталого розвитку стилем свого життя,  демонструйте модель поведінки. Однак не тисніть своєю позицією, а запрошуйте дітей приміряти до її себе.

    Отримані знання слухачі марафону можуть перевірити, виконавши тести [закінчився термін].

    Трансляцію зустрічі, що відбулась 07.07.22, можна переглянути на на каналі Youtube та з офіційної Facebook сторінки УІРО.

    Переглянути трансляцію

    Відповіді на попередні питання дізнайтеся під час виступу спікера, нові питання будуть розглянуті під відеотрансляціями зустрічей.

    У день нового ефіру тестування до попередньої теми закривається. Безкоштовний електронний сертифікат учасника за кожну зустріч отримайте на e-mail протягом тижня після проходження тестування за темами вебінарів.

    Техпідтримка заходів: e-ranok@ukr.net

    Download WordPress Themes Free
    Download Nulled WordPress Themes
    Download Best WordPress Themes Free Download
    Free Download WordPress Themes
    ZG93bmxvYWQgbHluZGEgY291cnNlIGZyZWU=
    download redmi firmware
    Download Nulled WordPress Themes
    udemy paid course free download